Historien om apoteket

Idag skulle jag till apoteket och hämta ut ett recept. Inga konstigheter. Jag går fram och trycker på knappen så att jag får min nummerlapp. 237 fick jag. Sen läste jag på tavlan; "just nu betjänas 214". Faaan, tänkte jag. Där tillbringade jag min eftermiddag liksom. Nej, inte riktigt kanske, men jag som slutade tidigt och allt. Vad gjorde jag på min lediga tid då? Stod inne på apoteket. Alla stolar var överfulla med massa tanter och gubbar i åldern 70+. När jag stått upp i 15 min på samma ställe och börjar få halvkramp i benen. (För övrigt hade jag läst på alla etiketter vid intim-avdelningen för det var där jag stod) Då kommer det en tant. Hon ser ganska så snäll ut och ler mot mig. Ända tilld hon har tagit sin nummerlapp och insett vilken kö det var. Visserligen hade jag 23 nummer framför mig när jag startade och tanten bara 15. Hursomhelst. Leendet försvann snabbt och hon ilsknade till mot mig! Som om det var mitt fel att kön var så lång. Och som om det var mitt fel att apoteket hade bytt datasystem. Hon stod och beklagade sig ett tag och halvskällde på mig. Efter ett tag ursäktade jag mig och gick och läste på olika tandkrämer istället. Men herregud. Pensionärer har väl all tid i världen tänker man ju. Men nej, tydligen inte... 
Jag kom iallafall iväg tillslut med mitt recept. Efter en sådär trevlig timma på apoteket. 

En lista

Höger- eller vänsterhänt: Höger

Humör just nu:
ganska glad.

Favoritgodis:
oj, det mesta! jag är inte så kinkig liksom.

 

Är det nåt du absolut inte äter: pytt i panna, fiskbullar

 

Kläder just nu: jeans, tröja
 

Musik just nu: tystnad. frasse snarkar lite.

Vad sa du senast:
Ja! vi ses!

 

Om du var tvungen att leva i en annan tidsepok, vilken skulle du välja då: epok och epok. vore kul och testa att vara tonåring på 80-talet.

Sommarplaner:
Jobba och hitta på någon skojigt med kompisarna!


Fisk eller badkruka: jag har svårt för att erkänna det men, badkruka.

 

Saft eller alkohol: Saft.

Hur många kuddar sover du med:
2

Favoritväder:
Sol!

 

Om du var fast på en öde ö, 3 saker att ta med: en båt, kompis och massa godis!

 

Spelar du nåt instrument: tvärflöjt och fagott


Morgon- eller nattmänniska: natt

Sparare eller slösare:
sparare om jag sparar till något. annars slösare.

 

Bästa film: gillar inte film egentligen.

Tror på liv på andra planeter:
ja 

Kommer du ihåg din första kärlek:
ja

Älskar du henne/honom fortfarande:
ja

Har du några homosexuella vänner: kanske, kanske inte. vet inte faktiskt. 

Tror du på att det är möjligt att vara trogen för alltid:
Självklart! 

Ser du på kärleken som ett misstag: nej, det är underbart!

Hur många barn vill du ha när du blir stor:
2 kanske.

Bio eller promenad:
promenad

Är du kittlig:
fruktansvärt!

 

Snarkar du? nä, tror inte det.

Stjärntecken?
vattuman oftast, men fisk ibland. fyller år precis på gränsen. 

Rädd för insekter? nej, men jag gillar inte att umgås med dom

 

Äckligaste insekten: kackerlackor

 

Största svaghet: tänker mycket

Det här är jag bra på:
organisera

Bästa bok?
någon av sophie kinsella

Om du fick välja en superkraft, vad skulle du välja?
kunna förflytta mig till olika platser snabbt

Vad vill du jobba som?
fastighetsmäklare eller ekonom

Chips, morötter eller godis: godis, självklart!

Pizza eller hamburgare?
hamburgare om den är egengjord

 

Skriver du dagbok? i perioder

Tänker du någonsin tatuera eller pierca dig? Var nånstans? nä, om det inte blir någon mer i öronen..

Stökigt eller välstädat? (ditt rum, hus, lägenhet m.m.) Städat

Gungar du på stolen? nej

Skulle du någonsin få för dig att hoppa bungy-jump?
 aldrig 

Vilken hand håller du gaffeln i ?
höger

Är du rädd för blod?
nej

Saltar du på maten? inte så ofta

Gillar du att sjunga?
nja

Anser du att du är stark?
nej

 

Brukar du sola? ja

 

Vad gör du om du får hicka? hickar men försöker hålla andan

Röker du? nej

Snusar du? nej

Använder du knark? nej

Kaffe, te eller inget? te.


Måndagsbarn





Inviger min nya tröja idag!


Promenix med Malin.

Har varit ute och gått en långpromenad med Malin. Helt underbart skönt har det varit! Vi gick lång. Gemon Sågudden, ut vid volvo sen till travbanan och stallet vidare till mcdonalds där det blev fikapaus. Vi satt där och pratade ett bra tag innan vi gick vidare. Skönt med frisk luft måste jag säga!

Imorgon ska jag till Hälsokompaniet med Sofie och ha lite kom-i-gång-möte. Ska bli gött sen och verkligen komma igång med träningen!

Och jag har sovmorgon imorgon! Tjoho!

Söndag igen.

Söndagen är här. Har väl inte så mycket att erbjuda faktiskt. Vankade upp bredvid väldens finaste imorse iallafall. Fick en puss och ett leende, så dagen började bra.

Igår fyllde Malin 18 år! Stort grattis tjejen! Vi skulle ha firat henne med dunder och brak igår men det blev inställt på grund av sjukdom. Hiskeligt tråkigt faktiskt. Men, sånt är livet.

Ska njuta av resten av dagen nu. Inga läxor som jag måste göra i panik. Jag får panika dom nästa helg istället för nu ska här slappas!!


GRATTIS MALIN! :D
(okej, en dag försent, men ändå!)


Fredag igen. Veckorna går så fort!

En lång dag i skolan, fredag. Men det går liksom bara för att det är fredag. Var dock lite surt när man kom dit imorse också var inte Morgan där. Så vi flummade typ bort hela dubbeltimmen. Sen var det idrott med lite bollspel och så. Tråkigt när man är halvsjuk och säger att man ska "ta det lugnt". Det går inte! Sen köpte vi det traditionsenliga fredagsgodiset till engelskan. Efter engelskan var det dubbeltimma samhällskunskap.
När skolan slutade gick jag med mitt rykande färska CV till ica och konsum och lämnade det där. Får se hur det går men man kan ju hoppas! Skulle verkligen vilja ha ett sommarjobb! '

Imorgon blir det till öjerud och parta lite =) Skojsigt.

Nu är det handboll som gäller. Sverige är ju i semifinal!


Onsdag

Lite friskare, lite gladare!

Gick till skolan idag och det var helt okej, fastän jag snorade endel. Efter det blev det långfika med Sofie. Klockan tre knallade vi ner till hälsolompaniet för att skriva på och fixa med att bli medlemmar! =)

När jag kom hem var jag lite med isak. Han tyckte att jag lät som en brunstig älg. Tack för den liksom! haha.

Just nu gör jag allt för att slippa plugga kulturhistoria. Går helt okej. Hittar massa roliga hemsidor som jag kollar på. Med saker på som jag inte visste att jag behövde. Vill ha en massa saker ju!

Muffins!

Idag har jag och Isak invigt ett recept från muffinsboken som jag fick i julklapp! Vi gjorde dubbel sats av kladdkakesmet och sen två olika frostings. Vi har rätt så olika smak, så jag fick välja en och han en. Inte helt otippat så valde jag mocca (choklad med kaffesmak) Isak valde lime. Dom som fick min frosting blev väldigt chokadiga medans dom andra blev lite fräschare typ. Men goda vart alla!

Igår var jag och tog min hälsokompani-oskuld. Var på bodyattack och det var ganska så jobbigt! Dock har jag inte så mycket träningsvärk idag, känns bara i vaderna. Imorgon kör vi igen. Bodystep. Gött.

Fick reda på aerobicsen igår också. Jag fick ett MVG, är så sjukt stolt!


Effektiv dag, typ.

Känns som att jag varit riktigt effektiv idag, fast det har jag nog inte om man tänker efter. Efter skolan gick ju jag och Sofie och fikade på City i typ två och en halv timme. Effektivt liksom. Haha. Men efter det så traskade vi ner till Hälsokompaniet och pratade med en där om hur det är att träna där och så. Vi fick information om dom olika passen och även kolla runt i lokalerna lite. Det verkar jätteskoj att träna där! Vi fick tre stycken fria pass som vi får träna och om det känns bra efter det (vilket det antagligen kommer att göra) så ska vi bli medlemmar! :) Skönt att komma igång och träna på riktigt! Nu jäklar liksom. Inga mer soffpotatisar här inte.

Nu ska jag pyssla med annat. Läxor kanske? Vi får se!

Tisdagen från helvetet

Riktigt hemsk tisdag! Gick i skolan mellan 8.00 och 15.20, efter det blev det en körlektion så jag var inte hemma förrens 16.45! Inte nog med att det var en lång och jobbig dag så hade vi livräddning på idrotten. När man har bad blir det alltid så stressigt. Men nu är den överstökad, bara en vecka kvar tills nästa! Imorgon ska jag spela fagott för första gången denna terminen :)  mer bröl i livet!

Det mest positiva med dagen var att jag var och kollade in min studieplan och såg att jag hade fått MVG i Ensemble A!! Det går bra nu. Bara att fortsätta kämpa på alltså, för det ger ju resultat.

Efter skolan slutat imorgon ska jag fika med min propp och sen ska vi till hälsokompaniet. Dom ringde till oss, så vi ska dit på någon hälsokoll och få kolla läget där lite allmänt helt enkelt. Kan nog bli trevilgt.

Nu får jag nog ta och öva lite på mina fina glosor som jag har tills imorgon och kanske även tuta lite flöjt så jag kan mina skalor. Klockan 19,00 ska jag nämligen iväg på styrelsemöte. Mycket att stå i såhär.

H&M-beställning!

Har beställt en hög med kläder från h&m. :) Eller ja, det var en för tidig födelsedagspresent. Nöjd är jag iallafall.

Här kommer lite bilder på vad jag har beställt:




        Halsband 99;-                       Linne 149;-




                             Linnen 69,50;-

 
            Linne 99;-                        Topp 149;-


        Mobilfodral 49;-

 Detta blev det. Är som sagt nöjd :)


En konstig dag

Idag var den en konstig dag. Inga lärare på skolan och inga vanliga ämnen. Vi satt på musikskolan och spånade idéer till våran turné men jag var tvungen att gå ganska tidigt för jag skulle gå och räkna matte. Trodde jag. Det visade sig att dom hade ändrat tiden. Vi skulle inte alls räkna mellan 12 och 15 som jag hade fått reda på utan mellan 8 och 11 tror jag att det var. Det kändes väldigt snöpligt måste jag säga. Så nu kan jag tänka mig att jag ligger en hel del efter! Smällar man får ta kanske. Men tror att jag ska försöka räkna lite när jag kommer hem sedan efter drillen. Och spela lite flöjt såklart! Minst 15 minuter om dagen ska det vara. Ska man ändå spela kan man ju lika gärna bli bra på det! :)

Ikväll ska jag även beställa kläder på h&m!! En för tidig fördelsedagspresent från mamma och pappa. Kanske lägger ut lite bilder på vad jag ska beställa :)



Ska tuta lite på min nya Altus! Jag gillar den!



Söndag

Då var det bara en dag av helgen kvar då. Den har gått rusktigt fort!
Igår så var jag och åt på the oven, det nya pizzastället. Supergott tyckte jag att det var, och då gillar jag inte ens pizza haha. Efter det så gick jag och Isak till Rajjens och bowlade. Dock var det lite besvärligt eftersom jag hade jordens träningsverk efter idrotten i fredags. Den var riktigt jobbig, men man var nöjd över sig själv efteråt.

Nu på morgonen så åt jag och Isak lite frukost, sen stack han iväg och jobbade. Jag passade på att fixa lite på rummet och skriva klart mitt recept på franskan. Gâteau roulé de biscuit au gingembre avec crème de safran, den är inte att leka med! På svenska är det pepparkaksrulltårta med saffranskräm. Måste sätta mig och börja skriva på min idrottsuppsats också. Fast egentligen skulle jag inte kalla det för uppsats för den ska bara vara på två A4-sidor. Men det låter lite mer dramatiskt med uppsats, så då skriver jag det :)

Imorgon ska jag räkna matte för hela slanten!! Mellan 12 och 15 ska jag räkna på kapitel fyra. Men det blir nog bra till slut, det här med matten. Jag har ju gett mig fan på att det ska gå, så då kommer det göra det med!         

Nä, idrotten var det ja!


Härliga torsdag!

Eller egentligen var det väl ingen härlig torsdag. Den blev det under engelskalektionen. Vi skulle få tillbaka vår uppsats som vi skrev om ett valfritt ämne under 1900-talet. Jag valde Sverige under andra världskrigt. Det var ett väldigt viktigt arbete eftersom det var det sista som vi gjorde i historia inna vi skulle få vårt slutbetyg. Kändes som att jag skulle få ett VG på arbetet och även i slutbetyg (vilket inte är helt skam), men så fick jag tillbaka min hög med papper och på där kunde jag läsa ett MVG och sedan Slutbetyg: MVG* Jag blev så jäkla glad!! Det gjorde min dag verkligen!

Om en timme typ ska jag iväg och ha årets första flöjtlektion. Hoppas den är kul och att den går bra! Efter det blir det två timmars orkester, går an.

Måste försöka börja på min idrottsuppsats med. Den ska vara inlämnad nästa fredag. Men jag är lite osäker på om man ska skriva om olika frågeställningar eller en? För det står typ hjälpfrågor om man inte vet vad man ska skriva om men längst ner på pappret så står det att man ska ta med en frågeställning som man vill ta upp. Undrar då om man ska skriva om flera men bara ta upp en eller skriva om bara en. Men jag kommer nog få svårt att få ihop två A4-sidor med text om jag bara tar en frågeställning. Jaja, får ta och fråga honom om det imorgon kanske.

Nu ska jag försöka översätta "Mjuk pepparkaksrulltårta med saffranskräm" till franska. Wish me luck!

Onsdag

Idag var det egentligen en kortisdag. Men när man har håltimme mellan kvart i åtta och kvart över tio och sen har två lektioner efter det så känns det på något konstigt sätt inte som en kort dag. Även fast man slutar tio över tolv.

Efter skolan körde jag massa bil med pappa! Vi var ute i en timme ungefär. Backade, vände, parkerade och så. Det var välbehövligt. När jag kom hem efter det så träffade jag isak till han skulle iväg och spela. Sen så har jag skissat på min otroligt fina bild till kulturhistorian. Fyfan vad ful den blev! Men den är gjort iallafall. Imorgon ska vi redovisa spektaklet! Jag har även min första flöjtlektion för iår imorgon. Ska spela med orkestern efter det också. Det är så mycket roligare att spela nu när man har ny flöjt, får en annan motivation.

Nä, natten får det bli för mig. Samla nya krafter!

Design

Nu har jag suttit och försökt mig på en design. Det var svårt tycker jag! Jag som inte är sådär bra på sånt alls. Herregud, jag spelar ju musik! Jaja, den gick att se när jag förhandsgranskade men när jag sedan gick in på min adress så såg det väldans knas ut! Helt vitt med mina inlägg på sidan. Hoppas det löser sig under natten, typ. Orkar inte fixa med det mer iallafall. Hade tänkt mig att ta kvällen nu. Imorgon väntar en hård dag. Eller inte. Men en ny dag är det och då ska jag ha nya krafter!

Skolstart!

Första dagen i skolan är då avklarad! Gick helt okej måste jag säga, men det var en tuff dag att börja på! Tisdagar är lite kämpiga. Kändes fint på matten iallafall och jag fattade faktiskt en hel del. Samhällskunskapen som är nytt ämne gick också finemang, intressant! Efter skoldagen gick jag till trafikskolan och övningskörde. Tycker faktiskt att jag börjar närma mig lite. Som han sa idag, nu kan vi börja köra bil på riktigt!

Efter att jag har kommit hem har jag lyssnat lite på Håkan. Ätit pannkaka. Läst på flashback. Rätt så kul tråd om vad killar stör sig på hos sina flickvänner. Tror jag gör endel missar där faktiskt. Men och andra sidan så är ju ingen perfekt. Det kanske är missarna som ger en sin charm.

Nu ska jag se på ett av alla de hundra tv-program som handlar om ambulanspersonalen och deras arbete. Ganska så kul.

6 Januari 2011

Nytt år, och jag har blivit med blogg!
Kan väl inte påstå att syftet är att så många ska läsa, utan att jag ska få skriva. Och att jag ska kunna läsa om ett tag och minnas.
Nu sitter jag här iallafall och bloggar och målar naglarna. Gråa blir dom. Klockan sju ska jag, mamma och pappa gå till Statt och äta mat med morfar för att fira att han fyllt år. 70 blev han igår! Ska bli så gott och mumsa i sig en massa god mat! Jag vart lite crazy nu sådär och satte två långa örhängen i mitt vänsteröra, i dom hålen högst upp. Bara sådär. Sen när jag ändå är inne på det galna spåret ska jag spara en lillfingernagel och måla den i någon annan färg. Lite cool är jag allt!
Annars då? Jo, idag har jag varit ute och gått en promenix runt i stan. Herre vad snö det är! Efter det blev det skidor för hela slanten och nu är det typ kvällen. Dagarna går supersnabbt när det är lov. Hursom, nu ska jag avsluta detta första blogginlägg och måla sista nageln i någon spännande färg!


snö!
Snöigt i Norge förra året!

RSS 2.0